Pădurea nu înseamnă doar arborii. Pădurea înseamnă trecutul, prezentul și viitorul nostru. Pădurea înseamnă zid de apărare împotriva unor fenomene extreme ale naturii. Pădurea este locul în care trăiesc mii și mii de specii de animale și plante așezate într-o ordine perfectă în lanțul trofic, iar noi, oamenii, nu avem dreptul să distrugem lucrarea de ceasornicar a naturii. De aceea, dacă în trecut s-a întâmplat să fie agresată, astăzi trebuie să o ajutăm să se regenereze.

Biodiversitatea..

”bio” și ”diversitate”, studiul proceselor care creează şi menţin variabilitate; este "preocupată" de varietatea indivizilor în cadrul populaţiilor, de diversitatea speciilor în cadrul comunităţilor şi de aria rolului ecologic în ecosisteme.

Contactează-ne

e-mail: derevoproiect@gmail.com

Derevo Proiect SRL Amenajamente Silvice

& +40 759 015 804

  +40 758 04 77 52

BRAȘOV

Program  luni - vineri (8:00 - 17:00)

Site creat în w WebWave

Derevo Proiect S.R.L.

derevoproiect@gmail.com

Tel. +40 759 015 804

01/10/2020

Studii de Fundamentare Padure-Parc, Parcuri recreative/ tematice/ educationale

 

 

 

Amenajările necesare pentru realizarea Pădurilor-parc sunt:

a) alei realizate din materiale ecologice, cu lățimea de maximum 2 m sau piste pentru biciclete;

b) bănci;

c) iluminat;

d) puncte de informare;

e) toalete ecologice;

f) construcții provizorii din lemn cu suprafața construită de maximum 15 m2. În pădurile-parc se pot realiza împăduriri cu specii care nu sunt din tipul natural fundamental în locul arborilor extrași. Pădurile-parc se vor constitui la solicitarea proprietarului/administratorului, în baza unor studii de specialitate, cu avizul Comisiei tehnice de avizare pentru silvicultură.

Parcul recreativ/tematic/educational - amenajările cu caracter permanent sau nepermanent, care se execută în scopul desfășurării activităților recreative, cu sau fără defrișarea vegetației forestiere, de tipul:

a) pergole și/sau locuri de joacă pentru copii;

b) aventura parc sau instalații pentru cățărare sau inițiere în alpinism;

c) terenuri pentru paintball;

d) piste pentru biciclete sau pentru role;

e) căi de acces aferente;

f) acțiunile tematice și educaționale.

Parcurile recreative/tematice/educaționale se constituie, cu avizul Comisiei tehnice de avizare pentru silvicultură, la solicitarea proprietarului/administratorului, în baza unor studii de specialitate realizate pentru păduri cu funcții de recreere, zonate corespunzător prin amenajamentul silvic.