Pădurea nu înseamnă doar arborii. Pădurea înseamnă trecutul, prezentul și viitorul nostru. Pădurea înseamnă zid de apărare împotriva unor fenomene extreme ale naturii. Pădurea este locul în care trăiesc mii și mii de specii de animale și plante așezate într-o ordine perfectă în lanțul trofic, iar noi, oamenii, nu avem dreptul să distrugem lucrarea de ceasornicar a naturii. De aceea, dacă în trecut s-a întâmplat să fie agresată, astăzi trebuie să o ajutăm să se regenereze.
Biodiversitatea..
”bio” și ”diversitate”, studiul proceselor care creează şi menţin variabilitate; este "preocupată" de varietatea indivizilor în cadrul populaţiilor, de diversitatea speciilor în cadrul comunităţilor şi de aria rolului ecologic în ecosisteme.
Contactează-ne
e-mail: derevoproiect@gmail.com
Derevo Proiect SRL Amenajamente Silvice
&
+40 759 015 804
+40 758 04 77 52
BRAȘOV
Program luni - vineri (8:00 - 17:00)
Site creat în w WebWave
derevoproiect@gmail.com
Tel. +40 759 015 804
Amenajamentul Silvic este documentul de bază în gestionarea pădurilor, cu conținut tehnico-organizatoric și economic, fundamentat ecologic.
Studiu necesar tuturor proprietarilor de păduri pentru a putea cunoaște cantitatea de masă lemnoasă pe care o dețin, amplasarea și valoarea ei la un moment dat, precum și pentru a putea obține autorizațiile necesare pentru valorificarea acesteia.
Amenajarea pădurilor - ansamblul de preocupări și măsuri menite să asigure aducerea și păstrarea pădurilor în stare corespunzătoare din punctul de vedere al funcțiilor ecologice, economice și sociale pe care acestea le îndeplinesc și este activitate de dezvoltare tehnologică.
Etapele întocmirii unui Amenajament Silvic sunt:
- consultarea actelor de proprietate. (menționăm că suprafața minimă pentru întocmirea unui amenajament silvic este de 100,0 ha. Pentru proprietarii care dețin suprafețe mai mici de 100,0 ha, se va întocmi un Acord de Asociere în vederea întocmirii Amenajamentului Silvic, astfel încât suprafața să totalizeze mai mult de 100,0 ha).
- întocmirea Temei de proiectare. Aceasta trebuie sa fie însușită de Ocolul Silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice pentru fondul forestier în cauză. Tema de proiectare, va fi susținută și avizată în Conferința I de amenajare.
- parcurgerea terenului (vopsirea limitelor subparcelare si/sau parcelare si a bornelor silvice, descrierea arboretelor și inventarierea acestora. Etapă finalizată cu verificarea de către delegatul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor sau Gărzii Forestiere.
- Conferința a II-a de amenajare, stabilirea posibilității, a zonării funcționale și a altor prevederi care urmează a fi puse în practică prin noul Amenajament Silvic.
- redactarea amenajamentului, a hărților aferente, înaintarea și susținerea în comisia CTAS a MMAP.
Pentru Amenajamentele silvice care se suprapun cu arii naturale protejate, parcuri, rezervații, etc., acestea trebuie să urmeze procedura de evaluare de mediu conform HG 1076/2004 si numai după obținerea Avizului de mediu, Amenajamentul Silvic va fi avizat în CTAS și aprobat prin Ordin de Ministru.